Domates Kurusu

Domates Kurusu

Kurutulmuş,Domates, salçalık cinsi domateslerin kurutulmuş şeklidir. Domates yaklaşık %94-95 civarında özünde su ihtiva eder. Bu sebeple kurutma sonucunda yaklaşık 15 kg domatesten 1 kg kuru domates kalmaktadır. Kurutma esnasında üründeki su buharlaşır ve ürünün katı maddesi yani özü kalır.

Bu sebeple kuru domatesteki besin değerleri özellikle karbonhidrat, lif, vitamin, protein oranları çok yükselmiştir. Kurutulmuş Domates Nerelerde Tüketilir? – Zeytin yağ ile marina edilerek meze yapılabilir, – Pilav karışımları içerisinde kullanılabilir, – Kahvaltılık sos yapımında kullanılabilir, – Kuru sebze dolması yapımımda kullanılabilir, – Hazır çorba yapımında kullanılabilir, – Hamur işi yemeklerde (Makarna, mantı ve erişte hamuruna katkı olarak) kullanılabilir, – Kırmızı Pesto Sos (Pesto Rosso) yapımında kullanılabilir, – Bisküvi kek, kraker gibi ürünlerin içerisinde kullanılabilir, -Hafif tuzlu ve ekşimsi tadıyla eklendiği yemeğin lezzetini kat kat artırır.

Kategoriler:

Açıklama

Domates Kurusu

Kurutulmuş,Domates, salçalık cinsi domateslerin kurutulmuş şeklidir. Domates yaklaşık %94-95 civarında özünde su ihtiva eder. Bu sebeple kurutma sonucunda yaklaşık 15 kg domatesten 1 kg kuru domates kalmaktadır. Kurutma esnasında üründeki su buharlaşır ve ürünün katı maddesi yani özü kalır.

Bu sebeple kuru domatesteki besin değerleri özellikle karbonhidrat, lif, vitamin, protein oranları çok yükselmiştir. Kurutulmuş Domates Nerelerde Tüketilir? – Zeytin yağ ile marina edilerek meze yapılabilir, – Pilav karışımları içerisinde kullanılabilir, – Kahvaltılık sos yapımında kullanılabilir, – Kuru sebze dolması yapımımda kullanılabilir, – Hazır çorba yapımında kullanılabilir, – Hamur işi yemeklerde (Makarna, mantı ve erişte hamuruna katkı olarak) kullanılabilir, – Kırmızı Pesto Sos (Pesto Rosso) yapımında kullanılabilir, – Bisküvi kek, kraker gibi ürünlerin içerisinde kullanılabilir, -Hafif tuzlu ve ekşimsi tadıyla eklendiği yemeğin lezzetini kat kat artırır.