Portakal Kurusu

Kurutulmuş Portakal,

Kurutulmuş portakal, taze portakalın kurutulmuş şeklidir. Portakal yaklaşık %88 civarında su içerir. Bu sebeple kurutma sonucunda yaklaşık 7-10 kg portakaldan 1 kg kuru portakal kalmaktadır. Kurutma esnasında üründeki su buharlaşır ve ürünün öz kısmı kalır. Bu sebeple kuru portakalın besin değerleri, aroma, özellikle karbonhidrat, vitamin, protein oranları çok yükselmiştir. Kurutulmuş Portakal kullanım alanlarından bazıları – Tatlı, puding ve çikolata içerisinde kullanılmaktadır – Diyet yapanlar için ara öğün olarak kullanılabilir – Meyve cipsi (atıştırmalık) olarak kullanılır.

Kategoriler:

Açıklama

Kurutulmuş Portakal,

Kurutulmuş portakal, taze portakalın kurutulmuş şeklidir. Portakal yaklaşık %88 civarında su içerir. Bu sebeple kurutma sonucunda yaklaşık 7-10 kg portakaldan 1 kg kuru portakal kalmaktadır. Kurutma esnasında üründeki su buharlaşır ve ürünün öz kısmı kalır. Bu sebeple kuru portakalın besin değerleri, aroma, özellikle karbonhidrat, vitamin, protein oranları çok yükselmiştir. Kurutulmuş Portakal kullanım alanlarından bazıları – Tatlı, puding ve çikolata içerisinde kullanılmaktadır – Diyet yapanlar için ara öğün olarak kullanılabilir – Meyve cipsi (atıştırmalık) olarak kullanılır.